logo03

امریکا به دنبال نابودی رمزارزها است؟

امریکا به دنبال نابودی رمزارزها است؟
کارزار بخش نظارتی نظام مالی امریکا به طور پیوسته اتهاماتی را علیه شرکت‌های رمز‌ارز و مدیران آن طرح کرده و آنها را به نقض مقررات ثبتی، اعلام نکردن فعالیت‌های خود یا حتی فساد و سوءمدیریت سرمایه مصرف‌کنندگان متهم کرده‌اند
پدرام موسوی

دنیای پردازش آنلاین: سه سال پیش، اکثر شرکت‌هایی که مؤسسه «اندرو دورگی» در آنها سرمایه‌گذاری کرده بود، در ایالات متحده مستقر بودند.
آقای دورگی٬ مدیر بخش رمزارز شرکت تکنولوژی ریپابلیک تخمین می‌زند که امسال تنها یکی از ده شرکتی که هدف سرمایه گذاری ریپابلیک است در امریکا خواهند بود. این موضوع نگاه شرکت او را منعکس می‌کند که معتقد است مخالفت و مقابله امریکا با دارایی‌های دیجیتال مثل رمزارزها به شکل روزافزونی افزایش یافته است.

به گزارش بی‌بی‌سی به گفته آقای دورگی امریکا واقعاً صنعت تبادل رمزارزها را نشانه رفته و تعلیق و عدم اطمینان در قبال مقررات این حوزه مخاطرات سرمایه‌گذاری در امریکا را بالاتر می‌برد.
صنعت رمزارز پیش از این به دلیل سقوط قیمت ارزهای مجازی در سال گذشته تحت فشار بود.

خسارات بیشتر در پی متلاشی شدن چند شرکت معروف رمزارز از جمله «اف‌تی‌اکس» وارد شد که «سم بنکمن»، معروف به پادشاه رمز‌ارز مالک آن بود. دادستان‌های امریکایی آقای بنک‌من را به انجام یکی از بزرگترین فسادهای مالی در تاریخ امریکا متهم کرده است.

ناظران مالی امریکا در پی این بحران نظارت خود را بر شرکت‌های رمزارزی افزایش داده‌اند و مقام‌های امریکایی می‌گویند دست کم از سال ۲۰۱۷ به این شرکت‌ها هشدار داده‌اند که فعالیت آنها ناقض قوانین حمایتی نظام مالی امریکا از سرمایه‌گذاران است.

کارزار بخش نظارتی نظام مالی امریکا به طور پیوسته اتهاماتی را علیه شرکت‌های رمز‌ارز و مدیران آن طرح کرده و آنها را به نقض مقررات ثبتی، اعلام نکردن فعالیت‌های خود یا حتی فساد و سوءمدیریت سرمایه مصرف‌کنندگان متهم کرده‌اند.

مقام‌های امریکا بیت‌کوین را، که بزرگترین سهم از بازار رمزارز را در صنعتی با هزاران رمزارز دیگر دارد، کالایی مثل طلا می‌دانند. در نتیجه بیت‌کوین تا حد زیادی از بحث‌ها درباره قواعد نظارتی کنونی دورمانده است. این بحث‌ها عمدتاً حول یک پرسش حقوقی است که  اوراق بهادار به چه چیزی اطلاق می‌شود.

این تلاش‌های نظارتی شرکت‌هایی را که با توکن‌ها یا رمز‌ارزها پول جمع‌آوری می‌کنند گرفتار کرده است. مراکز خرید و فروش و نگهداری آنها نیز از این مشکل مستثنا نیستند. مقابله نظام مالی امریکا ماه جاری با اقدامات حقوقی علیه کوین‌‌بیس و باینسس٬ دو مرکز بزرگ تجارت ارز دیجیتال به اوج رسیده است.

Gary Gensler

«گری گنسلر» (Gary Gensler)، رییس کمیسیون بورس و اوراق بهادار از این اقدامات حقوقی حمایت کرده و وضعیت بازار و شرکت‌های رمزارز را با دهه ۱۹۲۰ مقایسه کرده که امریکا هنوز بسیاری از قوانین برای جلوگیری از کلاهبرداری مالی را وضع نکرده بود.

«ویل پیج» (Will Paige)، تحلیلگر تحقیقاتی شرکت « اینسایدر اینتلیجنس» می‌گوید تمایل برای خرید و فروش ارز دیجیتالی در مقایسه با سال ۲۰۲۱ که ارزش آن به بیش از ۳ تریلیون دلار رسیده بود٬ به طور قابل توجهی کاهش یافته است. او گفت:

«رمزارز به حاشیه‌های بازار مالی بازگشته است. اعتماد به سیستم ضعیف شده و قطعاً وضعیت آن بدتر شده است»

در پی این شکایت‌ها، مشتریان با دستپاچگی ميلیاردها دلار را از بورس رمزارز بیرون کشيدند. بانک‌های ایالات متحده کار خود را با بایننس محدود کرده و آن را مجبور به توقف پذیرش دلار امریکا کردند.
همزمان٬ «رابین‌هود»، اپلیکیشن خرید و فروش سهام و اوراق بهادار، اعلام کرد که کار با دارایی‌هایی که در این شکایت‌ها مطرح شده‌اند را به دلیل «هاله ابهام» پیرامون سرنوشت آنها متوقف می‌کند.

منتقدان٬ کمیسیون بورس و اوراق بهادار٬ آقای گنسلر را به «اقدامات اجرایی خصمانه» به منظور تقویت وجهه سیاسی خودش متهم می‌کنند.
این منتقدان می‌گویند که باوجود تلاش‌های مکرر برای پیشنهاد قوانین جدید از سوی صنعت رمزارز، این سازمان حاضر نشده بین انواع مختلف شرکت‌های رمزنگاری و ویژگی‌های فناوری آن، مانند صرافی‌های غیرمتمرکزخودکار تفاوتی قائل شود.

«بارت استفنز» (Bart Stephens)، از شرکای بلاکچین کپیتال٬ شرکت سرمایه‌گذاری که روی صدها شرکت رمزنگاری سرمایه‌گذاری کرده است، می‌گوید برای پیدا کردن بانکی که حاضر با همکاری آنها باشد با مشکل روبرو شده است:

«تجربه‌ای بسیار ناامید‌کننده بود. شکی نیست که هدف حمله نظارتی هستیم»

«بیل هیوز» (Bill Hughes)، مشاور ارشد کانسنسی، یک شرکت نرم‌افزاری در تگزاس که از فناوری بلاک‌چین استفاده می‌کند، در این مورد با صراحت بیشتر می‌گوید:

«اساساً کمیسیون بورس و اوراق بهادار به این نتیجه رسیده است که تا وقتی هست بازار رمزارز نباید در امریکا وجود داشته باشد»

اینکه که آیا کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا به دنبال نابودی صنعتی است که از هر شش امریکایی یک نفر در آن سرمایه‌گذاری کرده، پرسش بعدی است.
ارزش بازار ارزهای دیجیتالی در سطح گسترده‌تر تقریباً یک سوم زمان اوج آن است. اکنون حجم معاملات کاهش یافته و علاقه توسعه‌دهندگان رمزارز نیز در حال کاهش است. سطح اعتماد نیز پایین است. ورشکستگی برخی از بانک‌های امریکایی که کماکان حاضر به معامله با رمزازر بودند، در ماه مارس، ضربه محکم دیگری به آن زده است.

«هیلاری آلن»، استاد حقوق در دانشگاه امریکن معتقد است که رمزارز ذاتاً در معرض چرخه‌ رونق و تقویت و دستکاری افراد درون این نظام است و باید ممنوع شود. به باور خانم آلن اقدامات کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا می‌تواند به محدود کردن مجدد ارزهای دیجیتال به حوزه علاقه‌مندان به فناوری کمک کند. او می‌گوید:

«اگر این اقدامات حقوقی را با کاهش اعتماد عمومی و کاهش علاقه برای سرمایه‌گذاری در این عرصه کنار هم بگذاریم می بینیم که شاید آینده‌ای برای این صنعت وجود نداشته باشد»

اما آقای استفنز، که قبلاً دو «زمستان رمزنگاری» را پشت سر گذاشته است، حتی اگر با توجه به رویکرد فعلی امریکا گزینه پیش رو انتقال به کشورهای دوستانه دیگر از جمله بریتانیا یا اتحادیه اروپا باشد، «آینده روشن باقی خواهد ماند.» او به ارزش بیت کوین اشاره می‌کند که در حد قیمت خود در سال ۲۰۲۰ در حال نوسان است اما از ابتدای سال به طور قابل توجهی افزایش یافته است. قیمت رمزارز اتر هم افزایش داشته است.

برخی از شاخص‌ها مانند شمار آدرس‌های فعال در بلاک‌چین و تعداد قراردادهای هوشمند در حال اجرا، که توسط «اندریسن هوروویتز»٬ یک شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر ردیابی می‌شوند، نیز در حال افزایش است.
آقای استفنز می‌گوید به دلیل کاهش قیمت‌ها و عقب‌نشینی رقبا٬ بلاک‌چین در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ بیشتر از هر سه ماه دیگری در ۱۰ سال گذشته سرمایه‌گذاری کرده است. او تأکید کرد:

«ما شاهد توقف بنیانگذاران از تشکیل شرکت‌ها یا پروتکل‌های جدید نیستیم»

«جینا پیترز» (Gina Pieters)، کارشناس رمزارز که در دانشگاه شیکاگو تدریس می‌کند، هشدار می‌دهد که به رغم رشد این صنعت در خارج از امریکا٬ از دست دادن بازار ایالات متحده چشم‌اندازپیش روی صنعت ارز دیجیتالی را به شدت محدود خواهد کرد. او می‌گوید:

«اشتباه است که فکر کنیم امریکا می‌تواند این صنعت را نابود کند، اما قطعاً می‌تواند صنعت ارز دیجیتال را کوچک‌تر کند»

بسیاری از افراد در حوزه ارزهای دیجیتال امیدوارند این اتفاق از سوی دادگاه، کنگره و یا ریيس جمهوری بعدی امریکا به تعویق بیافتد. دادگاه می‌تواند حکم به عدول سازمان بورس و اوراق بهادار از حوزه اختیاراتش بدهد، بازنگری پیش‌نویس قوانین مربوط به رمزارزها در کنگره در حال انجام است و تغییر در کاخ سفید با انتخابات بعدی امریکا ممکن است وضع را تغییر دهد.

«آنجلا والش» (Angela Walch)، یکی از همکاران پژوهشی در مرکز فناوری‌های بلاک‌چین در دانشگاه لندن می‌گوید:

«هر تصمیمی که در این مورد گرفته شود٬ بالاخره وضع روشن می‌شود. ما در یک نقطه عطف واقعی هستیم. به مرحله آخر این رویارویی رسیده‌ایم»

مطالب جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *